dijous, 14 de març del 2013

L’Estació Nàutica renova el conveni amb l’Ajuntament de la Ràpita


La signatura del nou conveni per quatre anys, realitzada per l’alcalde Sr. Joan Martín Masdeu i el president de l’Estació Nàutica, Sr. Joan Manuel Barberà, fou acompanyada pel regidor de Turisme, Sr. Lluís Granero assistits per la secretària del consistori, Sra. Núria Pallarés.



El passat dimecres dia 13 de març va tenir lloc a l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita la signatura del conveni de col·laboració entre aquest consistori i l’Estació Nàutica Sant Carles de la Ràpita-Delta de l’Ebre. Amb aquesta nova signatura, es tanca la primera etapa dels primers 4 anys de vida de l’Estació Nàutica i es dóna pas a una etapa de consolidació del projecte, que s’ha valorat molt positivament per part dels empresaris i de l’administració local.

Una Estació Nàutica és un destí certificat com Excel·lent en turisme nàutic, que involucra al sector privat i a l’administració local per tal de desenvolupar nous productes turístics, promocionar-los, i comercialitzar-los. Gràcies al treball conjunt entre empresaris i administració local, en aquests 4 anys s’han generat centenars d’accions de màrketing que no haurien estat possibles sense la implicació publico-privada:, edició de material gràfic, fam-trips i press-trips, promocions directes, campanyes de publicitat, organització d’events nàutics, assistència a fires i congressos, presència en webs d’àmbit local, regional i estatal, convenis de co-marketing, cursos de formació per empresaris, workshops amb operadors turístics, obertura a nous mercats, creació de nous productes... Un valor de promoció que se suma a l’import de les reserves turístiques efectuades a través d’aquesta plataforma de comercialització. 


Durant aquest període s’han triplicat el número de socis, s’han creat noves empreses relacionades amb el món del mar, com és el cas del kitesurf, el Paddle Surf o la pesca-turisme, amb el qual pescadors de la nostra badia han vist en el turisme una via per complementar les seves rendes. Beneficis tangibles i també beneficis intangibles. El fet de compartir un mateix objectiu: el desenvolupament socioeconòmic a través del foment del turisme, suposa la implicació entre tots els agents que hi participen. El treball en xarxa fa possible portar a terme nous reptes, expandir el coneixement i en definitiva augmentar l’avantatge competitiu de la xarxa d’empresaris i de la destinació. 


El president de l’entitat, Sr. Joan Manuel Barberà va agrair al Sr. Martín Masdeu i al Sr. Granero la voluntat de continuar treballant en aquest model de cooperació público-privada, per tal de portar a terme nous projectes i consolidar el la tasca de l’entitat a llarg termini.


Sant Carles de la Ràpita, 13 de març 2013




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada